19-годишен младеж от Соволяно спаси възрастна кюстендилка от измама

Снимка: Infomreja.bg, архив

19-годишен младеж спаси възрастна кюстендилка от измама. 

Телефонни измамници се обадили на Владислав Василев от кюстендилското село Соволяно с „поръчка“ за куриерска услуга. Той трябвало да получи от адрес в Кюстендил плик с документи, после да ги достави на адрес в Русе. Телефонния му номер измамниците взели от публикувана от него обява в интернет. При изпълнението на поръчката щял да получи хонорар от 200 лв.

 Младежът посетил адреса в центъра на града, където от възрастна жена получил пачка пари – 2 400 лв. Последвало обаждане от „възложителя“, който се поинтересувал дали е получен пликът с документите. 

У Владислав се породило съмнение, че това може би е измама и занесъл парите в Районното управление в Кюстендил. 

Криминалистите се свързали с възрастната жена и съпруга й. Те вече били сигурни, че са загубили парите, дадени на „куриера". 

Възрастните хора и полицаите изказват благодарности на Владислав за честната проява. 

От ОДМВР-Кюстендил отново напомнят на гражданите: "Пари, поискани по телефона, които трябва да получи непознат човек, ще бъдат загубени със сигурност!  Често ползвания сюжет от измамниците е: очаквайте пратка на  изгодна цена на радиатори или климатици,  промоцията е валидна само днес, или пострадал роднина, за лечението му са нужни пари. Винаги настояват спешно и по куриер да бъдат изпратени парите. Не давайте пари на ръка! Звънете незабавно на тел. 112, избирайте спешния номер от мобилните си телефони". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//