18-годишен е хванат да шофира дрогиран

Снимка: Infomreja.bg

Още един водач бил установен да шофира след почерпка

През изминалите две денонощия на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 54 акта за  установени нарушения, съставени са 55 глоби с фиш.  

При извършени проверки на пътя тази нощ полицейски служители на РУ- Нови пазар са установили мъж, който шофирал след употреба на алкохол и друг под въздействие на наркотични вещества. Около 02:20 часа  на ул.“ Цар Освободител“  полицейски екип, който осигурявал безопасността на движението в Нови пазар спрял за проверка водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местен 18-годишен жител. Униформените го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на канабис проба. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Три часа по-рано полицейски екип спрял за проверка на ул. "Петър Берон" в Нови пазар водач на лек автомобил Сааб с шуменска регистрация. Управлявало го 24-годишен местен жител. Бил във видимо нетрезво състояние и лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,45 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Образувано е досъдебно производство за шофиране след употреба на алкохол с над 1,2 промила.

Още един водач бил установен да шофира след почерпка с алкохол в Нови пазар в петъчния ден. Около 10:55 часа на ул.“Гурко“ в града полицейски екип извършил проверка на водач на лек автомобил Ситроен Ц3. 62-годишният мъж управлявал с 1,89 промила в издишания вуздих. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление, образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK