18 583 с право на глас в община Разлог, 11 % активност до 10 часа

снимки: Община Разлог

Изборният ден на територията на Община Разлог протича нормално. В 7.00 часа започнаха предсрочните парламентарни избори за 42-то Народно събрание. Краят на изборния ден по закон е в 20.00 часа.

18 583 души от Община Разлог са включени в избирателните списъци за парламентарните избори днес. 22 285 е общия брой на населението на община Разлог.

30 избирателни секции са изградени на територията на общината. Избирателна секция е изградена и Многопрофилна болница за активно лечение – Разлог, където ще гласуват 23 души. Има една подвижна избирателна секция, която към момента е позиционирана в село Долно Драглище. Там ще гласуват 35 души.

2119 души от община Разлог са гласували до 10 часа днес, по данни на секционните избирателни комисии. Това са  11% от общия брой на имащите право на глас.

Средната избирателната активност към момента за Разлог е 11 %. За селата на територията на община Разлог активността е 12%. Най-много души - 170, са упражнили своето право на глас в секция № 24 в село Горно Драглище.

Валиден е само онзи глас, отбелязан със знак Х, изписан със син химикал. На бюлетината трябва да бъдат поставени два печата в изборната секция – един преди гласуването и друг преди пускането на бюлетината в урната.

38 политически партии и 7 коалиции от партии участват в предсрочните парламентарни избори. 8148 са кандидатите за депутати в листите.

Днес за седми път в най-новата история на страната избираме 240 депутати, които ще запълнят новия парламент.  След 1989 г. в България са провеждани шест избора за обикновено Народно събрание и един вот за Велико народно събрание. 

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK