170 випускници от НПГ „Димитър Талев“ получиха на Еньовден дипломите си

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

Анелия Узунова от 12 "б" от НПГ „Димитър Талев" в Гоце Делчев, която за един ден бе министър-председател на България по инициатива на "Джуниер Ачийвмънт", днес при тържественото връчване на дипломите бе удостоена с приза "Ученик на годината". 

Директорът на гимназията Благой Мигдин връчи на Анелия Узунава освен отличната й диплома за завършено средно образование, грамота, таблет и четирилогията на "Димитър Талев" - патрона на елитната неврокопска гимназия.

Тази година почетната грамота за „Ученик на годината" в НПГ "Димитър Талев" е с оригинален дизайн. Неин фон е надписът НПГ, изписан с телата на всички ученици от училището. Снимката бе направена в Деня на самоуправлението и се превърна в символ на силната обвързаност между ученици и училище.

Отличената с високия приз Анелия Узунова благодари на ръководството на училището и своите преподаватели за оказаното доверие и признание за почетната си награда, от сърце благодари и изказа своята признателност за високата подготовка, получила в НПГ "Димитър Талев" за отличната комуникация с прекрасните учители от школото и изрази увереността си, че вв годините напред ще съхранява неизменно ценни приятелства със своите преподаватели и съученици от випуска.

Днес на празничния Еньовден химнът на НПГ събра за последно в двора на училището зрелостниците от випуск 2014.

170-те зрелостници облякоха своите официални тоги, за да получат по особено тържествен начин своите дипломи. Директорът на училището Благой Мигдин връчи дипломите поотделно на всички зрелостници и ги поздрави персонално за успешното им завършване на средното образование.

Преди да пристъпи към дългото връчване на дипломите, директорът отправи към бившите си вече ученици емоционално слово: "Днес е последният ваш училищен ден – един от най-важните в живота ви, защото получавате крайната оценка от труда ви през всичките години, през които бяхме заедно и в радост, и в тъга. Професионалното образование, което получихте тук, е нещо много ценно, защото вие вече знаете как се полага професионален труд. С каквото и да продължите по-нататък - дали ще бъдете лекари, научни работници, икономисти и каквото и друго да поискате, вие никога няма да забравите младежките си години тук, знанията и уменията, които придобихте", каза на учениците от поредния випуск, който изпрати с радост и мъничко тъга директорът на НПГ ”Димитър Талев" Благой Мигдин.

Той пожела на младата смяна българи, на които разчита и вярва обществото, където и да отидат, да не забравят родния край, училището и родината.

Випуск 2014 в Неврокопската професионална гимназия е с най-голям брой – 170, завършили и дипломирани зрелостници с общ упсех много добър и с най-много випускници, представили се достойно на състезания и инициативи през годините.

Директорът Мигдин заяви още, че с гордост ръководството и учителите от НПГ отчитат и индивидуалните постижения и за това по традиция за поредна година дадоха високия приз "Ученик на годината" на най-добрия, който тази година бе Анелия Узунова от 12 "б".

Грамоти и книги на Димитър Талев получиха и всички отличници. Випуск 2014 си тръгна от любимата гимназия с любим спомен след себе си. За всеки коридор на школото те подариха стенни часовници.

Тъй като днешния празник Еньовден се свързва с култа към слънцето, с ритуалите за здраве и благополучие, то нека жизненият път на випускниците от НПГ да бъде орисан със светлина, слънчеви висоти, здраве и благоденствие. С тези думи класните ръководители, преподавателите и директорът Благой Мигдин орисаха на прощаване випуск 2014.

 

снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев
снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK