1600 недействителни бюлетини в община Кюстендил

Анани Константинов, снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Повече от 1600 са недействителните бюлетини в община Кюстендил от първия тур на изборите за президент и вицепрезидент и местна власт. Основната причина за това е фактът, че са раздавани по две слепени бюлетини, обяви адвокат Анани Константинов, председател на Общинската избирателна комисия.  

„Слагайки печата на първата бюлетина хората са се подписвали на втората, а първата остава без подписи и по този начин се получават повече бюлетини, отколкото реално гласувалите хора, това ни затрудни изключително много”, каза още Константинов.

Междувременно стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Трекляно се оказала най-добре организирана. Още в 4,30 ч. сутринта в понеделник трима от 17-те членове на РИК пристигнали с полицейски ескорт пред ЦИК, за да предадат материалите по вота. В общината има 10 секции, а избирателната активност на първия тур беше 85 процента. На втория тур в общината ще гласуват за президент и за кмет на общината. Радко Петрунов /БСП/ с 34,51%, отива на балотаж срещу Ани Никифорова /ГЕРБ/, която е с 24,12%.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK