160 гимназисти от ПГМСС - Гоце Делчев със сертификати за професионална квалификация

снимки: ПГ по МСС „Пейо Яворов” - Гоце Делчев

Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов” в Гоце Делчев дава нови възможности на своите възпитаници и други желаещи за професионална квалификация и отличен старт с  придобитите професии в школото.

Колективът на ПГМСС „Пейо Яворов” работи усилено по проекти, които дават възможност на млади хора от града и региона за по-ефективно професионално обучение, чрез усвояване на  допълнителни знания, умения и компетенции.

Така  по проект „Нова възможност за моето бъдеще” са обучени през тази година курсисти в направленията хлебар-сладкар, фермер, монтьор на селскостопанска техника, готвачи и сервитьори-бармани, което им дава реални възможности да се развиват още по-успешно във всяка една от придобитите професии и специалности.

Не е тайна, че обучените в ПГМСС ”Пейо Яворов” курсисти са сред най-предпочитаните квалифицирани специалисти от представителите на местния бизнес.

Общият брой на успешно завършилите обучението по проекта ”Нова възможност за моето бъдеще" е 160 курсисти, като сертификати за професионална квалификация за част от професията получиха 129 участници в проекта, а на 31 от курсистите са издадени сертификати за степен на професионална квалификация, което означава, че след обучението курсистите излизат напълно подготвени да работят по специалността и да организират дори собствен бизнес, съобщиха от ръководството на училището.

Обучението по проекта и сертификатите дават гаранции на обучените по проекта млади хора и за по-добра реализация на трудовия пазар, тъй като изискванията на повечето работодатели при наемане на работници са: обучение и квалификация.

По проект „Ученически практики” за учебната 2014/2015 година в ПГМСС „Пейо Яворов” са обучени и 58 ученици от специалностите готвач, монтьор на селскостопанска техника и монтьор на горска техника.

Младежите са отработили като практика по 240 часа във фирмите партньори на училището и по проекта, които им дават възможност за солидна професионална квалификация и добро заплащане на избраните участници в проекта, допълниха още от училището.

 

снимки: ПГ по МСС „Пейо Яворов” - Гоце Делчев
снимки: ПГ по МСС „Пейо Яворов” - Гоце Делчев
снимки: ПГ по МСС „Пейо Яворов” - Гоце Делчев
снимки: ПГ по МСС „Пейо Яворов” - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK