16 месеца затвор за рецивидист, отмъкнал дамска чанта от гробищния парк в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

16 месеца ефективна присъда получи крадец рецивидист, отмъкнал дамска чанта от траурния парк в Кюстендил. К. А. ще изтърпи наказанието в затвора при първоначален строг режим, реши Районният съд.

Мъжът бе признат за виновен в това, че на 13 юли миналата година посред бял ден издебнал на алея „Траурен парк“ в областния център да пристигне лек автомобил „Ситорен Ксара“. Изчакал да слязат майка и дъщеря, които се запътили към близкото гробно място, като оставили колата незаключена.

В този момент крадецът отворил предната врата и грабнал оставената дамска чанта, в която имало 98 лева. Рецидивистът изхарчил парите за храна, а останалото съдържание изхвърлил в реката.

След няколко дни обаче полицията установила злосторника и го предала на съда.

В хода на производството подсъдимият се призна за виновен и настоя за по-лека присъда. Той обаче не упспя да се спаси от решетките, тъй като се оказа, че вече е осъждан на лишаване от свобода за 18 месеца, като наказанието е било изтърпяно през 2012 година.

Именно заради това, че е откраднал дамската чанта в  условията на опасен рецидив, кюстендиските магистрати му наложиха ефективна присъда от 16 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK