1568 акта за 884 000 лв. съставиха инспектори от Община Благоевград за неплатени данъци и такси

снимка: infomreja.bg

1568 акта за установяване на задължения по декларации на обща стойност 884 000 лв. съставиха инспекторите от Дирекция “Местни данъци и такси” за периода от 1 май до 30 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Мярката и в изпълнение на Плана за действия по определяне и събиране на просрочени задължения по Закона за местни данъци и такси и общинската политика за увеличаване събираемостта на задълженията към бюджета.  

В резултат на прилагането на тези мерки, към 30 септември в кметската хазна са постъпили 146 000 лв., на 745 лица са изпратени покани за доброволно изпълнение по чл. 182 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, срещу 15 лица са предприети мерки за принудително събиране на задълженията им.

След предприетите действия е предотвратено изтичането на давностния срок за погасяване на задълженията на 1200 лица - физически и юридически, които имат просрочени задължения над 500 лв. към общинската хазна. Те гарантират на Община Благоевград събирането на дължимите суми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK