150 работници строят пътя до границата с Македония

снимки: infomreja.bg

150 работници ще ремонтират пътя от Благоевград до границата с Македония.

Символичната първа копка бе направена днес на изхода на Благоевград от заместник-областния управител Георги Баханов и директора на „Изпълнение на проекти по ОП „Регионално развитие” в Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Татяна Бояджиева.

На обекта ще работи консорциумът „Обединение Агроинженеринг лот 40”, съставен от благоевградските фирми "Агромах" и "Пиринстройинженеринг".

На церемонията присъстваха още кметът на Благоевград Атанас Камбитов, депутатът Митко Захов, началникът на Областно пътно управление Иван Кунев, шефовете на двете строителни фирми.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Стойността му е близо 15 милиона лева. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/ е в размер на 12, 5 млн. лв.

Общата дължина на участъка, който ще се рехабилитира, е 23 км.

Пътят е в окаяно състояние и не е ремонтиран повече от 30 години, заяви заместник-областният управител Георги Баханов.

„В момента дневно по 1350 автомибила минават по отсечката Благоевград - ГКПП "Станке Лисичково". До 2014 година очакваме пътникопотокът да се увеличи до 1450 МПС дневно. Така че е от особено значение пътят да бъде ремонтиран. Подобряване на състоянието му ще помогне развитието на туризма и достъпа до административните услуги”, заяви експертът в АПИ Татяна Бояджиева.

На участъка ще бъде направена пълна реконструкция на настилката, ще се разширят платната и ще се възстановят облицовъчните обкови.

На отсечката има три моста, които също ще бъдат рехабилитирани по този проект.

Строителството ще приключи до три месеца. През този период движението няма да бъде спирано, а ще се регулира само в едната лента.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"
 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ha ha ha09:35 - 12.10.2012
Господа нямаше ли кой да му удари един завратник на тоя шопар
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK