15 000 дози хлорохин вече са в България

Снимка: БГНЕС

Новината съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов

15 000 дози хлорохин вече са в България. Новината съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в студиото на Нова телевизия.

Това ще позволи на здравната система да започне активно да издирва пациенти с коронавирус, които да лекува още в начален стадий, а не да чака той да стане в тежко състояние.

Асен Балтов посочи факта като едно от доказателствата за работещите мерки. Единият месец на извънредно положение е дало на здравната ни система възможността да се организира, да се снабди с маски, да се реорганизира производството, болниците да се снабдят с апаратура. В момента "Пирогов" разполага вече със 120 апарата.

В началото, преди един месец, бях много уплашен, направо паникьосан. Не знаех какво трябва да се прави, никой не знаеше какво трябва да се прави, призна Балтов. Благодаря на всички, които са в ограничена среда, на всички които спазват мерките и дисциплината, заяви още Асен Балтов.

София е огнище, 2/3 от заразените в България са в София. Балтов призова да се погледне какво се случва в Истанбул - "На километри от нас, ще духне вятърът и ще донесе вируса по въздуха".

Вчера с емоционално обръщение към гражданите на България директори на няколко столични болници призоваха мерките да се спазват, тъй като опасността не ни е отминала. Вчера вечерта медици от много лечебни заведения ръкопляскаха на тези, които са си останали вкъщи. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK