1467 са децата в приемни семейства към 30 септември

Снимка: Pixabay

За първите 9 месеца с най-много деца, отглеждани в приемна среда, са областите Варна, Плевен и Хасково

Децата в приемни семейства в цялата страна са 1467, по данни към 30 септември - това сочи ежемесечният анализ на проекта "Приеми ме“. Той обхваща 155 общини-партньори.

За първите девет месеца на годината с най-много деца, отглеждани в приемна среда, са областите Варна, Плевен и Хасково. На другия полюс са Ямбол, Силистра и София-област. Репортерът от БНР Мария Костова допълва:

За деветмесечието на 2023 година се регистрира незначително намаление на децата, обхванати в приемна грижа - от 1493 през януари, до 1467 деца в края на септември.

В същия период се наблюдава и спад в броя на утвърдените приемни семейства към проекта "Приеми ме" - от 1770 в началото на годината до 1684 в края на деветмесечието.

Към края на септември общо 1279 са приемните семейства с местоживеене в 155-те общини, партньори по проекта. Семействата, в които няма настанени деца, са 405.

През септември 62 деца са настанени в приемно семейство. За 75 настаняването е прекратено. Най-масовата причина за прекратяване на настаняванията са осиновяванията - 33 от случаите. Върнати в биологичните си семейства са 13 деца, а пренастанените в същото или друго приемно семейство са 22.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK