14-годишна намери портфейл с голяма сума пари, предаде го в полицията в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Десислава Петрова: Не е за вярване, ама е истина – 14-годишното момиче и неговата майка ми направиха голямо добро!

14-годишната Преслава Николова намерила портфейл с голяма сума пари, лични документи, дебитни кредитни карти и други ценности на тротоара на ул.“Цар Симеон“ в Кюстендил на 12 юни около 19.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Решила, че много бързо трябва да реагира, защото собственикът сигурно е много разтревожен. За момент се колебала да извика ли полицаи на място, какво да направи… Консултирала се с майка си и занесли дебелия портфейл в ОДМВР.

Дежурните служители направили справка, много бързо,  пристигнала в полицията и собственичката на ценностите – Десислава Петрова.  След кратковременно изживените тревоги, че не открива портфейла с ценното за нея съдържание, Петрова била приятно изненадана.

Загубените вещи са в ръцете й, а пред нея стояли двете прекрасни и скромни момичета – Преслава и майка й Яна.

„Гледам, виждам ги и не вярвам, ама е истина – те дори не си дават сметка какво добро ми сториха, колко тревоги и неволи ми спестиха! Благодаря момичета! Бъдете здрави! Радвам се, че се запознах с вас, ще се радвам повече, ако контактът ни продължи. Вие сте ценност!“

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор  Петров също изрази уважението си  към проявената честност и доброта от страна на Преслава, която е ученичка в ПМГ в Кюстендил, и Яна, поздравява ги им желае да срещат добро и да продължат да правят добро!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK