Най-малко 14 са жертвите на самолетна катастрофа в северния бразилски щат Амазонка от събота. Това съобщава "Ройтерс", като цитира губернатора на щата.

Инцидентът е станал в провинция Барселос, на около 400 км от столицата на щата Манаус.

"Дълбоко съжалявам за смъртта на 12-те пътници и двама членове на екипажа, които бяха жертви на самолетната катастрофа в Барселос в събота, написа Уилсън Лима, губернатор на щата Амазонас в X (известен преди като Twitter). Нашите екипи работят от самото начало, за да осигурят необходимата подкрепа. Моето съчувствие и молитви са към техните семейства и приятели."

Авиокомпанията Manaus Aerotaxi излезе с изявление, потвърждаващо, че е имало инцидент и че се разследва, но не предоставя подробности за смъртни случаи или ранени.

"Разчитаме на уважение към поверителността на замесените в този труден момент и ще бъдем на разположение, за да предоставим цялата необходима информация и актуализации, докато разследването напредва", се казва в изявлението.

Някои бразилски медии съобщиха, че сред убитите има граждани на САЩ. "Ройтерс" не успя да потвърди тези съобщения. /News.bg/