14 дипломати гостуват в Гоце Делчев и Сатовча

Моменти от първото посещение на Веселин Кошев и приятелите му в Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg

Три дни общините Гоце Делчев и Сатовча ще бъдат домакини на представителна делегация от посланици на 14 държави с дипломатически мисии у нас. Дипломатическият корпус за първи път ще гостува в този район, благодарение на големия приятел и почитател на двете общини Веселин Кошев, председател на Европейското движение за пряка демокрация. Идеята му е да представи пред дипломатите района като привлекателна дестинация с всичките й възможности за културен и селски туризъм, както и да се търсят потенциални инвеститори.

Заедно с посланиците пътуват още търговски аташета и експерти, които ще се срещнат с управите на двете общини, местни бизнесмени, строителни предприемачи, търговци, хотелиери. Сред  гостите, които пристигат утре в Гоце Делчев са  посланиците на Китай, Монголия, Йемен, Палестина, Индия, Украйна, Афганистан, Беларус, Азърбайджан, Казахстан и други.  

"Преди месец с приятели от Молдова и Израел посетих за първи път Гоце Делечев и Сатовча. Всички останахме силно впечатлени от природните и културните дадености в този регион, който е с необятни възможности. Останахме приятно изненадани от традициите, които ревностно се пазят тук. Организирахме безплатно обучение за хората от региона, които искат да работят по програмите за развитие на малък и среден бизнес, както и в областта на земеделието. Еропейското движение за пряка демокрация няма политически цели и не се занимава с политика. Мисията на движението е да организира международни прояви, в центъра на които са въпросите за прилагането на пряката демокрация като алтернатива на господстващите политически и идеологически  системи", заяви Веселин Кошев.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK