13.1 % е безработицата в Гоцеделчевско

снимка: infomreja.bg, архив

Безработицата в Гоцеделчевско запазва нивото си през последния месец, отчитат от Бюрото по труда. От януари насам се е запазило равнището от 13.1%, съобщи директорът на Бюрото по труда в Гоце Делчев Марияна Стругова.

Регистрираните през февруари в институцията безработни лица са 4361, като най-голям е броят им в община Хаджидимово, където безработицата е 18,4% от работоспособното население.

Община Гърмен се нарежда на второ място по безработица в Гоцеделчевския регион със 17.2 на сто, а в община Сатовча равнището на безработица е 15,4.

В община Гоце Делчев се наблюдава лек спад на нивото на безработните от януари - 8,9%. Регистрираните безработни лица в община Гоце Делчев са 1 350.

За предходния месец новорегистрираните безработни в Бюрото по труда са 454, като от тях 124 са младежи, сочат данните от последната справка.

269 са постъпилине на работа на първичния пазар с посредничеството на Бюрото по труда, а общо 453 са прекратили регистрацията си.

294 са работните места, обявени от работодателите на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, към които няма проявен интерес въпреки големия брой регистрирани безработни лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK