13 работни места в Пиринско за безработни младежи с висше

снимка: infomreja.bg, архив

В бюрата по труда в цялата страна започна набирането на заявления на младежи до 29-годишна възраст със завършено висше образование по проект "Старт в администрацията" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Заявените работни места по програмата в Пиринско са 13 - едно в Дирекция "Регионална служба по заетостта" - Благоевград; по две в бюрата по труда в Благоевград, Петрич и Сандански и по едно в бюрата в Гоце Делчев, Разлог, филиали Струмяни и Кресна, съобщиха от Областния информационен център.

Две работни места са обявени и в Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Желаещите могат да преминат стаж по притежаваната от тях специалност в Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването или второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика и министъра на здравеопазването.

На стажантите се осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лв., както и дължимите доплащания за сметка на работодателя, съгласно националното законодателство. Приоритетно ще се наемат безработни младежи с трайни увреждания, от социални заведения, със самотни родители (осиновители), родители (осиновители) на дете до 3-годишна възраст, както безработни младежи от уязвими малцинствени групи. Кандидатите за работа трябва да са регистрирани като безработни, да не учат редовно и да нямат повече от 3 г. общ трудов стаж.

Кандидатите трябва да имат завършено минимално образование професионален бакалавър, в областта на социални, стопански и правни науки или социални дейности, икономика и право, както и да притежават компютърна грамотност.

Пълния набор от документи, както и списък на работните места е качен в сайта на АЗ и на оперативната програма- http://www.az.government.bg/OPHR/projects_agency_details.asp?id=11.

Заявленията се приемат до 15 февруари включително.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//