13 месеца затвор за дупничанин, откраднал кола от автокъща. Шофирал пиян

Снимка: Infomreja.bg

Дрегерът отчел 2.69 промила

РС – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева наложи наказание от общо 13 месеца „лишаване от свобода“ за 23-годишен дупничанин, който се призна за виновен в противозаконно отнемане на МПС и управлението му без съответното свидетелство за управление, и след употреба на алкохол. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като приведе в изпълнение и негова условна присъда.

Коста К. се признава за виновен в това, че на 29.07.2020 г. от авто-къща на ул. „Софийско шосе“ в гр. Дупница е отнел противозаконно чуждо превозно средство, а именно лек автомобил „Опел Корса“, с временен регистрационен номер, на стойност 5 500  лева, като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2.69 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“.

Подсъдимият е управлявал моторното превозно средство без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление на Началника на РУ – Дупница за управление на МПС без съответно свидетелство за управление.

За тези престъпления му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което да бъде  изтърпяно при първоначален „общ” режим.

Съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по  дело на РС – Дупница, от 2018 година -  5 месеца „лишаване  от свобода”, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим отделно от наложеното наказание по настоящото производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK