13 месеца затвор за дупничанин, откраднал кола от автокъща. Шофирал пиян

Снимка: Infomreja.bg

Дрегерът отчел 2.69 промила

РС – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева наложи наказание от общо 13 месеца „лишаване от свобода“ за 23-годишен дупничанин, който се призна за виновен в противозаконно отнемане на МПС и управлението му без съответното свидетелство за управление, и след употреба на алкохол. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като приведе в изпълнение и негова условна присъда.

Коста К. се признава за виновен в това, че на 29.07.2020 г. от авто-къща на ул. „Софийско шосе“ в гр. Дупница е отнел противозаконно чуждо превозно средство, а именно лек автомобил „Опел Корса“, с временен регистрационен номер, на стойност 5 500  лева, като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2.69 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“.

Подсъдимият е управлявал моторното превозно средство без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление на Началника на РУ – Дупница за управление на МПС без съответно свидетелство за управление.

За тези престъпления му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което да бъде  изтърпяно при първоначален „общ” режим.

Съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по  дело на РС – Дупница, от 2018 година -  5 месеца „лишаване  от свобода”, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим отделно от наложеното наказание по настоящото производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk