13 кюстендилски фотографи се обединиха в „Изкуство без въглероден отпечатък“

Снимка: Георги Георгиев

Откриването е на 29 юни /четвъртък/ от 18:00 часа във фоайето на Общински драматичен театър - Кюстендил

Предстои откриването на уникална фотографската изложба, включваще творбите на 13 кюстендилски автори, които запечатаха изграждането на ледена скулптура в замразените води на язовир Валого. Скулптурата във формата на кръст, бе изградена и инсталирана през февруари 2023, в рамките на проект „ИЗКУСТВО БЕЗ ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК“ на сдружение „Партньори – Кюстендил“, с подкрепата на Национален фонд Култура по програма „Социално ангажирани изкуства“.

Уникалната скулптура бе изградена от младите таланти на школа „Новите майстори“, под зоркото око на техния ръководител - Евгени Серафимов. Това, което младите артисти и доброволци сътвориха с помощта на природата и ледената прегръдка на язовира, бе запечатано от най-известните и талантливи фотографи на Кюстендил.

Всички, които желаят да видят изложбата, са добре дошли на откриването на 29 юни 2023 /четвъртък/ от 18:00 часа във фоайето на Общински драматичен театър - Кюстендил.

"Малко след откриването на изложбата ще имате възможността да видите първата прожекция на документалния филм на Ярослав Ставрев “Eco NOT Logical” в кино залата на театъра в 19:00 часа, който разкрива проблема със замърсяването в град Кюстендил и показва влиянието на екологичните катастрофи върху местното население.

След прожекцията Бояна Алексова ще проведе дискусия с Евгени Серафимов, Ярослав Ставрев и публиката на тема екология, активизъм и ролята на артистите в чертаенето на устойчиво, възкресено бъдеще в симбиоза между човека и природата", съобщиха от сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK