1250 кг едри шарани пусна в язовира край Гоце Делчев ЛРС "Сокол"

снимки: infomreja.bg

Ръководството на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев днес извърши мащабно зарибяване с едри шарани на язовира над Гоце Делчев, който се намира по пътя за местността "Попови ливади".

Язовирът бе зарибен с огромното количество от 1250 кг все едри екземпляри, за които ЛРС "Сокол" е платило над 6 000 лева на рибното стопанство "Дъбене” в Карловско.

Доставката пристигна с микробус, оборудван с кислородни бутилки за запазването на рибата в трите големи конейнера.

"Зарибяването на язовира е част от подготовката за традиционното годишно риболовно състезание, което ще се проведе на 29-и септември. Основната цел обаче е големите шарани да хвърлят тук хайвера си и язовирът да стане догодина едно атрактивно място за спортен риболов", заяви пред "ИНФОМРЕЖА" секретарят на ЛРС "Сокол" Иван Горанов.

Той напомни, че от днес категорично е забранен риболовът в язовира. Забраната ще продължи до юни 2014 година и ще бъде вдигната единствено в деня на състезанието.

От днес е осигурена и денонощна въоръжена ограна на водоема.

Зарибяването на язовира край Гоце Делчев днес не мина без емоции. Местен журналист маркира със златна обеца голям шаран и го пусна във водата с целувка.

От своя страна Иван Горанов заяви, че ако на състезанието някой улови маркирания шаран, ще получи специална награда. Условието за наградата остава в сила и през следващия риболовен сезон догодина, каза още секретарят на ЛРС "Сокол".

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

до ужас18:52 - 16.09.2013
кажи им го, дано малко им вденат мозъците неандерталски !
ужас14:57 - 14.09.2013
А бе господин Горанов как може да публикуват снимките на малоумните ви ловни надзиратели,така ли се хвърлят тия риби от 2 метра и да падат по гръб във водата.Вземете си го обучете поне да не ви развалят иначе горе долу добрият имидж на сдруженито. този дето мята рибите като камъни едвам е завършил селското,благодарение на татко му които е соло ташак на кмета Москов, по добре го пратете в Делчево да си гледа картофи и това е.
От Сатовча07:35 - 14.09.2013
Напоследък ЛРС Гоце Делчев демонстрира похвална активност. Дано това да продължи дълго време. Пожелавам успех на ръководството в грижата му за опазване на дивеча и рибата в района. Ние членовете заставаме твърдо зад вас. Успех.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK