120 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

120 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. Дипломите на абсолвентите от випуск 2017 връчиха деканът на Факултета по изкуствата – проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници – проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

Церемонията бе открита от декана на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев.

„Убеден съм, че единственото нещо, което ще ви ръководи е обичта към това, което ще правите и това ще направи вашето бъдеще по-смислено. Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите на практика всичко онова, което сте научили в един от най-престижните университети в България – Югозападния университет „Неофит Рилски“, каза в приветственото си слово проф. Гошев. Той пожела на абсолвентите много здраве и радост.

Приветствие към завършващите отправи и зам.-ректорът на университета проф. д-р Георги Апостолов. Той пожела на абсолвентите късмет и много успехи в професионалната им реализация.

Гост на церемонията бе носителката на Златна игла за Модна къща на годината 2017 – Миглена Каканашева – Мегз.

На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и завършващите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчиха проф. д-р Георги Апостолов и проф. д.изк.н. Йордан Гошев. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити – 6.00 се дипломираха Ирина Ваклинова и Димитрина Николова от специалност „Промишлени изкуства – мода“. Сред отличниците, които получиха плакет са и Рая Георгиева, Вяра Маринова, Айше Чаучева, Лазар Цончев и др.

На церемонията бяха представени осем колекции на студентите от специалност „Промишлени изкуства – мода“. Модното ревю бе по повод 20 години от създаването на специалността.  Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите отправи Михаела Кючукова, студент в специалност „Поп и джаз пеене“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK