12 ученици с награди за празника на ПМГ „Яне Сандански" в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Учители и ученици от елитната гоцеделчевска гимназия ПМГ ”Яне Сандански” с пищни тържества отпразнуваха патронния празник на училището. Ръководството на гимназията за пореден път показа прецизност в организацията и празничната  програма. Днешният ден за възпитаниците на ПМГ "Яне Сандански" бе празничен и неучебен. 12 талантливи ученици, представили успешно школото на местни, регионални и национални състезания, получиха признание, отличия и награди.

Директорката Елка Божикова с нескрита гордост и задоволство връчи награди на Иван Недков Кирев от шести клас, заел няколко първи места на областния кръг на олимпиадата по математика, на националното математическо състезание "Иван Салабашев", на европейското математическо състезание "Кенгуру" и на коледното състезание.

Йордан Димитров Спиров, също шестокласник, бе награден за спечелените от него две първи места на великденското математическо състезание и "Лингвистично кенгуру" на английски език.

Заслужени награди получиха и Габриела Любомирова Герова от 8-ми "а" клас, класирана на областен кръг на олимпиадата по английски език и за участие в националния кръг по английски език, класирана на 4-то място. Мартин Йорданов Узунов от 10-и "а" клас бе отличен за първо място на коледното математическо състезание, за второ място на национално състезание на Кеймбридж училищата и първо място на областен кръг на олимпиадата по астрономия.

Сред наградените талантливи ученици от ПМГ ”Яне Сандански" в Гоце Делчев бяха още Мария Бойкова Грошкова от 8-ми "б" клас, класирала се първа на областния кръг на олимпиадата по български език, Екатерина Тодорова Будалакова, също заела първото място на олимпиадата по български език и литература. Петър Благоев Праматаров от 10-и "а" клас бе награден за две първи места в математически състезания, а петокласничката Саня Гюлсемиева Севдева - за две първи места в математически състезания.

Стела Цветкова Тошанова от пети клас получи отличие за първо място на областен кръг на олимпиадата по математика, Борис Иванов Ангушев - шестокласник, за първо място на национално състезание по английски език на Кеймбридж училищата, Александра Василева Попова от 11-и "б" клас за отлично представяне на олимпиадата по руски език на "Лингвистично кенкуру", както и десетокласничката Надежда Георгиева Бунова, заела първото място на областен кръг на олимпиадата по български език и литература.

"Особено съм горда, че именно днес, на патронния празник на нашата гимназия, връчихме заслужените награди на учениците, които с отличната си подготовка представиха не само училището, но и града ни в различни състезания и олимпиади. Горда съм с всички ученици и учители от ПМГ "Яне Сандански" и ги поздравявам с празника", заяви директорката Елка Божикова.

Тя обяви, че след броени дни 120 гимназисти ще преживеят незабравимата емоция от абитуриентския бал и повечето от тях ще поемат към елитните български и чуждестранни университети, добре подготвени както да продължат образованието си, така и за живота като цяло.

С празнично шествие възпитаниците на неврокопската гимназия преминаха през централните улици на града, за да продължат празничния си ден с изненадите, които ги очакваха в Дома на културата.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ПИПИgzf10:51 - 18.05.2013
тя е отврат в целия свят тъпо говедо
12308:14 - 18.05.2013
Божикова е директор N 1 не само в града а и в региона! Другите могат само да се учат от нея!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK