12-годишен велосипедист от Вълкосел по спешност в "Пирогов" след сблъсък с мотор

Снимка: Infomreja.bg, архив

Момче на около 12-годишна възраст от сатовчанското село Вълкосел е транспортирано по спешност в "Пирогов" след пътен инцидент, при който 43-годишен моторист го блъснал и избягал.

Водачът на мотоциклета Хасан Кълвичев, също от Вълкосел, напуснал местопроизшествието, без да окаже помощ на пострадалото дете и да уведоми за ПТП-то органите на реда. 

Произшествието е станало в петък около 20:30 часа на улица „Хан Аспарух” във Вълкосел. Правоспособният водач Хюсеин Кълвичев, управлявайки мотоциклет "Кавазаки 650", на ляв завой навлязъл в насрещното платно и блъснал движещия се по него велосипедист.

Вследствие на удара е пострадало момченцето, което е транспортирано в УМБАЛСМ "Пирогов" с фрактури на лява ръка и ляв крак.

В РУ-Гоце Делчев по случая е образувано досъдебно производство срещу Хюсеин Кълвичев. 

Очевидци от селото пък разказаха пред ИНФОМРЕЖА, че на велосипеда, с който детето се спускало по стръмна улица в селото, му отказали спирачките и то се забило с висока скорост в мотоциклета на 43-годишния мъж. Според тях мотористът направил всичко възможно да избегне удара, но не успял, вследствие на което и той получил охлузвания.

„Хасан Кълвичев отиваше с мотора си към кварталното магазинче и няколко метра преди да спре видяхме как отгоре се спуска детето с колелото, което се движеше доста бързо. Кълвичев зави крайно вдясно, за да направи път на момчето, но и детето зави към него и така се стигна до сблъсъка. Ударът беше толкова силен, че велосипедът събори и мотора, и водача му, който бе затиснат от тежката машина. Хасан изобщо не е бягал от местопроизшествието", съобщиха другата версия за инцидента свидетели на инцидента от Вълкосел. 

 

КОМЕНТАРИ

Do ''Nqkoi''00:36 - 20.07.2016
Значи ти ако се удариш с 40-50 km/h в мотоциклет няма да ти стане нищо или какво ? Аз като се спънах и си счупих ръката имах 2 пирона ! Сега ти се замисли !
Nqkoi15:57 - 19.07.2016
Ако мотоциклетът е бил спрян и момчето се е блъснало във него няма как да има 3 питона на левия крак и 2 пирона на ръката. Замислете се малко? С каквато и сила да кара момчето с велосопеда няма да бъде толкова тежко ранено.
Байрям09:52 - 19.07.2016
Детето е на 14 а не на 12 години познавам го 2 класа е по-малък от мен и истината ,е че детето се е ударило в мотора ,мотора даже нее бил в запалено положение . И какви са тия скапани журналисти нека първо научат вярната информация тогава да публикуват.
Ei20:52 - 18.07.2016
Последно Хасан или Хюсеин

FACEBOOK