12 360 гласуват за нов кмет на община Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

12 360 жители на община Гърмен ще гласуват днес на частичните избори за нов кмет, насрочени с указ на президента Росен Плевнелиев, след като досегашният управник Ахмед Башев стана народен представител в 42-рото Народно събрание.

Двама са кандидатите за кметския стол в общината - Верхад Ислямов от ГЕРБ и Минка Капитанова от ДПС, и двамата от село Дебрен.

Всички 21 секции отвориха навреме. До момента изборният ден протича нормално, сигнали за нарушения няма, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Гърмен.

Вчерашният ден за размисъл също премина спокойно и без инциденти. Повечето от жителите на общината бяха по полето, прибирайки последните останали селскостопански култури.

Сигнали за купуване на гласове и агитация в деня за размисъл обаче не липсваха. Такива закононарушения са засечени в двете най-големи села в общината - Рибново и Дебрен, както и в ромския квартал "Кремиковци".

Три ще бъдат секциите, предвидени за гласуване на хора с увреждания. Както "ИНФОМРЕЖА" писа, едната от тях - №20, се намира в пенсионерския клуб на с. Скребатно. Приспособена за хора с увреждания е секция №13 в пенсионерския клуб на с. Огняново, а третата специализирана секция е №6, базирана на партера на читалище „Отец Паисий” в с. Дебрен.

Именно в Дебрен се очаква битката за вота да е най-оспорвана, тъй като и двамата кандидати са от това село. 

От Общинската избирателна комисия обявиха два телефона, на които избирателите ще могат да сигнализират за нередности в изборния ден. Телефоните за връзка с ОИК - Гърмен са: 0882/ 966757 и 0882/ 966 770.

Новото около провеждането на частичния вот в Гърмен е, че членовете на секционните комисии няма да броят бюлетините. В пълна мобилизация е Преброителна комисия, чиято задача е да получи запечатаните урни от 12-те населени места в общината след края на гласуването и да преброи общия брой бюлетини, намиращи се в тях.

Нововъведението е направено с цел предотвратяване на манипулации при броенето на гласоподавателите, упражнили правото си на вот.

 

КОМЕНТАРИ

lea17:23 - 29.09.2013
колко ли са манолета от 12360
jivot11:05 - 29.09.2013
a dano ama na dali
Победа09:32 - 29.09.2013
За мен е ясно, както че ще съмне с главите си ще счупим ледовете и слънцето ще грейне ярко в Гърмен и свободата ще разцъфне като цвете! НАПРЕД ВЕРХАД! ТИ СИ ПОБЕДИТЕЛ!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//