113 години от Илинденската епопея отбелязват на Попови ливади край Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година в гоцеделчевското село Попови ливади стотици български граждани отново ще се съберат на традиционния събор, организиран от община Гоце Делчев, за да отбележат 113 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Тази година съборът ще се проведе на 30 юли, събота, като програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите във въстанието, която ще  отслужи Неврокопският митрополит Серафим.

Негово Високопреосвещенство ще отслужи и молебен за здраве, след което ще започне поднасянето на венци и цветя пред паметника на легендарния войвода Гоце Делчев.

Както всяка година, организаторите и домакините на събора са организирали от 11.30 часа народно веселие на голямата поляна в село Попови ливади, като за настроението на стотиците съборяни през целия ден ще се грижат любимите изпълнители на жителите от региона - Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов и Ирина Паскалева и сборният оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев.

Специално участие в програмата ще вземат Володя Стоянов, Кирил Костов, Кирил Митоски и македонските  хитови изпълнители Сузана Спасовска и Наум Петрески. За първа година организаторите са организилрали и провеждането на народни борби. 

От община Гоце Делчев съобщават, че в деня на събора, за улеснение на хората, е осигурен и транспорт до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” в 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK