11 лейбъристи тръгват към новия благоевградски парламент с ясна визия за управлението на общината

проф. Кръстьо Петков, Албина Анева - водач на листата, Владимир Елезов - кандидат-кмет на Коалиция "ЕКИП", на снимката долу: Иван Хамбарджийски-Бриндо - трети в листата, снимки: infomreja.bg

Кандидатите за общински съветници от партия „Обединен блок на труда – Български лейбъристи“ стартираха официално предизборната си кампания за предстоящия местен вот в Благоевград. Листата е съставена от 11 кандидати с водач адвокат Албина Анева, досегашен общински съветник в благоевградския парламент, и ще участва в предстоящите избори с бюлетина № 30. Лидерът на ОБТ проф. Кръстьо Петков бе официален гост на предизборния старт на кандидат-съветниците.

„Радвам се, че тази листа е сплав от млади хора и от доказали се професионалисти и съм сигурен, че тя ще превърне Благоевград в столица на лейбъризма“, заяви партийният лидер проф. Петков.  

За откриването на предизборния щаб и старта на кампанията дойде и кандидатът за кмет на Благоевград от Коалиция „ЕКИП“ - Владимир Елезов, когото листата от „ОБТ -Български лейбъристи“ ще подкрепи на местните избори.

Кандидат-съветниците от ОБТ вече имат разработена програма и ясна визия за управлението на Благоевград. „В духа на лейбъризма ще защитаваме правото на труд на всеки жител на общината и ако в нашата листа няма нито един безработен, то това не означава, че ще защитаваме само правата на работещите“, увери водачът на листата Албина Анева.

Една от главните цели на кандидатите за парламентаристи е обединяване на всички земи на територията на община Благоевград със статут по чл. 19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в единно общинско дружество. Така според лейбъристите ще се даде възможност за окрупняване на земите, обработването им със специализирана селскостопанска техника, по-ефективното кандидатстване за европейско финансиране, а не на последно място и разкриването на нови работни места.

Благоустрояването на кв. „Старо Струмско“ ще бъде друг приоритет в работата на кандидат-съветниците от ОБТ, петима от които живеят именно в този район.  „Квартала обитава голяма част от населението на града и въпреки това там съществува един от най-тежките и наболели проблеми, който предишният Общински съвет нямаше добрата воля да реши – асфалтирането на улиците. Това връща Благоевград назад в облика му на европейски град и лишава жителите на квартала от елементарни битови условия“, каза адвокат Анева.

Лейбъристите ще настояват и за създаване на по-добра организация и експлоатация на спортните бази и съоръжения в града, за да бъдат осигурени добри условия за масов спорт на децата и подрастващите. Кандидат-съветниците от ОБТ имат намерение да благоустроят  кооперативния пазар в Благоевград чрез изготвяне на план за оптималната му експлоатация и добиване на привлекателен вид.  

Листата на лейбъристите в Благоевград е съставена предимно от млади хора, като водачът й - Албина Анева, е най-възрастният кандидат: „Това са млади, инициативни и способни хора, на които мога само да предам своя опит и да им помогна да влязат в Общинския съвет, за да имаме в тяхно лице достойни заместници“.

На второ място в листата за общински съветници на „Обединен блок на труда – Български лейбъристи“ е Гергана Муртова – служител в отдел "Институционално развитие" в Американския университет в България, трети е благоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийки-Бриндо, собтвеник на бирена борса "Джовани".

В кандидатсъветническата листа фигурират още имената на бизнесмените Емил Стефанов, Георги Корчев и Александър Цветков, Силвия Митринска - психолог, Борислав Тюлеков – служител в АУБ, Таня Велинова, Николай Николов и Евдокия Лалева.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Аз12:41 - 03.10.2011
Не знам защо продължавате да парадирате нявсякъде с това клипче. Вече изглежда отчаяна тази ваша ПР кампания....жалки действия, жалки....
Краси08:07 - 03.10.2011
Влади Елезов ще е най-добрият кмет-млад,умен,интелигентен,образован!
УУУУ09:23 - 02.10.2011
ТЕЯ ЗА ВЛАСТ И РУШВЕТИ СА ГОТОВИ ДА СЕ ПИШАТ И ОТ ПАРТИЯТА НА МАРСИЯНЦИТЕ
Радослав20:43 - 01.10.2011
Вижте какъв алкохолик е кандидат -кметът http://vbox7.com/play:e4841398bc

FACEBOOK