11 билборда със слоганите на кампанията "Искам да се прибера жив!" монтират в Дупница

Източник: Община Дупница

Община Дупница ще се включи в кампанията "Искам да се прибера жив", която подеха учениците от Гимназия "Христо Ботев" след зверската катастрофа с 5 жертви в Яхиново.

Следващата седмица на територията на общината ще бъдат монтирани 11 билборда със слоганите на кампанията: "Искам да се прибера жив!", "Спри! Животът е с предимство!" и "Някой те обича! Карай внимателно!", които са в памет на загиналите в ПТП-та.

"Най-нормалното и човешко е да подкрепим тази прекрасна идея на дупнишките деца. Институциите не трябва да седим безучастно, а по всички възможни начини да се борим всекидневно срещу войната по пътищата. Всеки един от нас може да бъде утре на мястото на тези деца, които загинаха в Яхиново. Дори и един живот да опазим, това е успех. Не само институциите, а всички ние като хора, като родители трябва да говорим за последствията от шофиране в пияно състояние и с превишена скорост. Нека се предпазваме взаимно, нека запазим живота на нашите деца! Надявам се и в други градове да предприемат подобни акции", призова кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.

Всички мероприятия за утре - 15 май, когато стартират майските празници на културата в Дупница, ще започват с едноминутно мълчание в памет на 5-имата загинали в Яхиново и всички жертви на ПТП-та в България.

 

Източник: Община Дупница
Източник: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK