1000 лв. глоба за футболен запалянко от Дупница, шамаросал рефер на стадиона

Снимка: Infomreja.bg, архив

1000 лева глоба получи футболен запалянко от Дупница, шамаросал рефер, свирил срещата между отборите на ФК „Ботев 2009“ и ФК „Миньор“.

Срамната сцена се разиграла на 12 октомври миналата година на стадиона в село Джерман. Мачът започнал в 16 часа и след края на първото полувреме съдията се оттеглил на почивка. В този момент няколко мъже от публиката се насочили към рефера и започнали да му търсят обяснения за начина на ръководене на футболното състезание. Обвинили го, че с решенията си ощетява отбора на ФК „Ботев 2009“ от село Джерман. В следващия момент Иван Б. се приближил към съдията и му нанесъл юмрук в лицето.

Агресивният запалянко веднага е арестуван от полицията и напрежението било потушено.

Реферът довършил срещата, но след това се почувствал зле и потърсил лекарска помощ. Медицинският преглед установил контузия на лицето, оток, кръвонасядания и множество травматични охлузвания.

По време на съдебното дело обвиненията на нападателя Иван Б. са доказани от свидетелските показания на футболните делегати и помощник-съдиите.

Районен съд-Дупница наложи административно наказание на провинилия се запалянко. Магистратите го освободиха от ефективно наказание, тъй като приеха приеха смекчаващите вината обстоятелства, че има чисто криминално минало.

Затова наложи на нападателя  глоба от 1000 лева. Той ще трябва да плати и 70 лева за изготвянето на съдебно-медицинската експертиза, назначена по време на досъдебното производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK