1000 лева глоба за водач от Вълкосел, монтирал на камиона си табели от "ВАЗ" на починал съселянин

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев освободи от наказание "лишаване от свобода" М.Ю.Т. от сатовчанското село Вълкосел, за сметка на което му наложи 1000 лева глоба за управление на тежкотоварен автомобил "Мерцедес" с регистрационни табели, издадени за "ВАЗ 2107", собственост на починал жител от селото.

Магистратите постановиха още водачът от Вълкосел да плати и разноските по делото в размер на 44,30 лева. При определяне размера на наказанието съдът е отчел сравнително невисоката степен на обществена опасност на деяниянието. За смекчаващи вината обстоятелства са взети под внимание възрастта на обвиняемия, както и оказаното от него съдействие при изясняването на случая, направените самопризнания и изразеното съжаление за стореното.

В хода на досъдебното производство М.Т. от Вълкосел е посочил писмено, че е закупил товарния автомобил "Мерцедес“ преди около 2-3 години от Гърция, но не успял да го регистрира в КАТ "Пътна полиция" и да му постави автентични регистрационни табели.

В деня, в който бил спрян за полицейска проверка от служители на РУ-Гоце Делчев, той имал уговорка да бере дърва за огрев и да ги извози със същия товарен автомобил. За да не се движи в нарушение, обвиняемият поставил на предната и задната броня две регистрационни табели, за които заявил, че е намерил в пункт за изкупуване на цветни и черни метали, както и че не знаел за чий автомобил са издадени.

Съдът от своя страна постанови веществените доказателства по делото – въпросните две регистрационни табели, да се предадат на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Благоевград по компетентност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK