100% успеваемост в бокса! Далаклиев пак бие

Детелин Далаклиев, снимка: ЕПА/БГНЕС

Стопроцентовият актив на българския бокс на Олимпийските игри продължава. Капитанът на националите ни в Лондон Детелин Далаклиев вече е четвъртфиналист в категория до 56 кг., съобщи sportni.bg.

Плевенчанинът победи изключително трудно австралиеца Ибрахим Бала. Роденият в Албания боксьор затрудни максимално нашия представител, но той се справи майсторски с атаките му. В крайна сметка Далаклиев надделя с 14:10.

Двубоят беше равностоен, като австралиецът беше по-активен в началото. Въпреки това българинът успя да вземе преднина след първия рунд - 4:3.

След втория рунд обаче нямаше промяна в статуквото и Детелин поведе с 8:7 след равна част. Така всичко остана за решаване в последните три минути на двубоя.

В тях Ибрахим Бала изглеждаше доста по-активен. Далаклиев обаче пласира няколко много силни удара, които явно убедиха съдиите да му връчат победата с крайното 14:10.

Така сега плевенчанинът ще играе на четвъртфиналите в неделя вечер. Съперник там ще бъде представителят на домакините Люк Кембъл.

Британецът е световен вицешампион, но се класира с много късмет и немалка съдийска подкрепа за битката с родния боксьор.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//