100 рибари с 40 кг улов при откриването на сезона в Гоце Делчев

На реката победителите в състезанието си направиха рибарско изложение, снимки: infomreja.bg

Риболовния сезон откри днес на река Места край село Братска ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев. И тази година гвардията от няколко поколения риболовци от целия регион още в 7 часа сутринта заеха местата си от двата бряга на реката, въоръжени с въдици, живарници и различни видове стръв и захранки.

Откриването на сезона в Гоце Делчев всяка година се превръща в истинска атракция, тъй като ръководството на ЛРД "Сокол” организира традиционно състезание за най-много уловена риба и най-голям уловен екземпляр.

Тази година в надпреварата се включиха около 100 риболовци, като половината от тях бяха деца и младежи от училището по риболов "Млад риболовец", в което много млади хора усвояват тънкостите при риболова, превърнал се в тяхно хоби.

Стартът на състезанието бе даден в 8 часа сутринта и до неговия край - към 11 часа, контролните везни изтеглиха общ улов от над 40 килограма риба. Секретарят на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев Иван Горанов заяви, че тази година рибарите се радват на по-богат улов в сравнение с миналата година. 

Фаворит стана Витали Онбашиев, който зае първото място с уловена от него риба над 7 кг за краткото време на състезанието. Второто място с 6.160 кг риба спечели Исмаил Сойков, а на трета позиция при възрастните се нареди Димитър Мешков с малко повече от 2 кг риба.

При младежите и децата на първо място с 1.650 кг риба се класира Костадин Пелтеков, на второ място - Кристиян Тангълов, а на трето - Петко Белчев. Всички победители получиха награди - въдици, макари и други рибарски принадлежности.

С голяма гордост един от първите кметове след демократичните промени на хаджидимовското село Блатска - Мехмед Онбашиев, представи 6-годишния си внук - малкия риболовец Еге Хасан, който днес улови цели 6 риби средно по 600 грама заедно с неговия учител - любимия му дядо.

Юсеин Дагъров и тази година спечели в категорията за най-голям уловен екземпляр. Той сподели, че уловил на въдицата си със стръв от филе от риба кефал с тегло 3.440 кг, но рибата днес кълвяла много и на жабче. Дагъров бе награден с въдица и макара.

Въдица и макара получи и най-малката участничка в състезанието по риболов - Илияна Белемезова, която от 7 часа бе на реката заедно с баща си и упорито и старателно хвърляше въдица след въдица.

Ръководството на ЛРС "Сокол" зарадва младите риболовци, като на всички подари набор от различни кукички, корда и други рибарски такъми, които да им стигнат за целия сезон.

Наслука пожела на всички участници в състезанието Иван Горанов от името на ръководството на ЛРС "Сокол" в ресторант "Ванита", където бе награждаването. Масите изобилстваха от вкусна прясна риба, уловена по време на състезанието, която готвачите от заведението едва смогнаха да изчистят и изпържат заради голямото й количество.

Спонсорите както всяка година и тази се бяха погрижили както за наградите, така и за обяда и напитките на цялата група от риболовци и гости.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

3-годишната риболовка Илиана Белемезова
Исмаил Дагъров, уловил най-голямата риба
Победителят в състезанието Витали Онбашиев
На реката победителите в състезанието си направиха рибарско изложение, снимки: infomreja.bg
Фаворитът при младите риболовци - Костадин Пелтеков
3-годишната риболовка Илиана Белемезова
Исмаил Дагъров, уловил най-голямата риба
Победителят в състезанието Витали Онбашиев
Фаворитът при младите риболовци - Костадин Пелтеков

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK