100 години ФК „Пирин“! Кметът Илко Стоянов с купа

Снимки: Община Благоевград

Началото на програмата бе поставено с емоционален мач на ветераните, изигран пред стотици почитатели на зелените „орлета“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на празненствата по повод 100 години от основаването на ФК „Пирин“, организирани от фенове и дарители със съдействието на Общината.

Началото на програмата бе поставено с емоционален мач на ветераните, изигран пред стотици почитатели на зелените „орлета“. Директорът на нaправление "Първенства и турнири" в БФС Валентин Чакъров връчи на кмета Илко Стоянов купа в знак на благодарност, че Община Благоевград полага грижи за футбола. Специален флаг получи и фенът на клуба Ангел Гюров.

На стадион „Христо Ботев“ имаше и богата музикално-танцова програма. В нея участие взеха Петя Стойчева и Боян Георгиев от Вокално студио “ФА ДИЕЗ” с ръководител Христина Кацарска, хип-хоп изпълнителят Николай Виделов - Блеки, Танцово студио “Дежа Вю” с ръководител Ани Хачатрян, ТА “Пиринска китка” и ТА “Пиринче” към ЦЛТРДБ с ръководители Рилка Георгиева и Васил Георгиев, Полина Сатиева и Симеон Стамболийски.

Специален щрих в програмата бе участието на ФА "Пирин" и солистката Стойка Германова. Водещ на програмата по повод 100 години от основаването на „Пирин“ бе Бранимир Митов, директор на ДТ „Проф. Енчо Халачев“.

Финал на празненства бе поставен с пиротехническо шоу в бяло и зелено, цветовете символизиращи емблемата на „Пирин“.

Още преди дни кметът на Благоевград Илко Стоянов бе категоричен, че вековният юбилей на ФК „Пирин“ заслужава достойно отбелязване и честването няма как да е само на една дата и само с едно събитие.

Община Благоевград постави началото с изложба на ФК „Пирин“, а реално самите чествания ще продължат и през 2023 г. с още празнични събития.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK