10 загинали при стрелба в два бара в Германия

Снимка: iStock

По първоначална информация е стреляно от кола в движение

Най-малко 10 души са убити, а петима са ранени при стрелба в два бара в германския град Ханау. Предполагаемият извършител също е мъртъв. Първоначално се смяташе, че става въпрос за няколко нападатели, които се придвижвали с автомобил.

По-късно обаче стана ясно, че предполагаемият убиец е отрит мъртъв в дома си. Там е намерен и още един труп. Мотивите за тежкото престъпление все още не са ясни. 

Нападението става около 22.00 часа местно време в сряда. Градът се намира на около 25 км източно от Франкфурт, а населението е около 100 000 души.

„Към 22.00 ч. получихме няколко сигнала за две нападения със стрелба на две различни места в Ханау. Първите полицаи пристигнали на мястото установили, че е имало изстрели в района на Хоймаркт и на площад „Курт Шумахер”. Не знаем нищо за нападателите и мотивите им. Разбира се, когато провеждаме разследване на такива престъпления, проверяваме хора, а след това пристъпваме към арести. Засега няма арестувани, които да свързваме с инцидента”, каза говорителят на полицията Хенри Фалтин.

„Още не можем да повярваме, че такова нещо се е случило в нашия район. Все едно си във филм. Все едно някой си играе с нас. Още не мога да проумея това, което се случи”, каза очевидецът Кан-Лук Фризена. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK