10 са жертвите на нападението с ван в Торонто

Снимка: бТВ

10 вече са жертвите, а 15 са ранени, след като ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто. Това съобщи началникът на полицията в Торонто Марк Сандърс.

По-рано полицията съобщи за деветима загинали и 16 ранени при инцидента, който стана на оживено кръстовище в северната част на града в 13:30 ч. а местно време. Ванът се качил на тротоара и започнал да блъска пешеходците. 

Полицията задържа водача Алек Минасян, 25-годишен жител на предградието Ричмънд хил.

Началникът на полицията заяви, че мотивът за нападението все още не е известен. Той уточни, че въз основа на свидетелските показания действията категорично изглеждат преднамерени. Сандърс посочи, че полицията няма предишна информация за задържания. 

Същевременно канадското министерство на обществената сигурност заяви, че настоящият инцидент няма връзка с националната сигурност.

Според телевизия Ен Би Си, която се позовава на американски и канадски представители на силите за сигурност, психическо заболяване, а не тероризъм, е водещата теория за нападението в Торонто.

На този етап няма информация за пострадали българи, съобщи за bTV Петър Крайчев, консул на България в Торонто. Той предостави и телефон за връзка в консулството – 001 4168 921 738, като призова той да се използва по целесъобразност./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK