10-годишното дете от Центъра в Благоевград било изоставено от родителите си наскоро

Снимка: Infomreja.bg

10-годишното момче, което заплаши с нож служители и потребители на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, било изоставено наскоро от родителите си.

Това поясни Община Благоевград в официално становище до медиите, според което:

10-годишното момче е настанено в социалната услуга на 15 септември тази година от Дирекция „Социално подпомагане“. До този момент то не е проявявало агресия. Детето е изоставено от своите родители. Възможно е реакциите да са породени от този факт. Предстои да бъде направена обстойна проверка по случая, която ще бъде осъществена съвместно с отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.

В  Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания работят специалисти с опит, които полагат адекватни грижи за настанените в социалната услуга.

Както ИНФОМРЕЖА писа, снощи около 19 ч. по време на вечеря, детето размахало нож и заплашило, че ще убие останалите потребители и служителите. После заявило, че ще се самоубие.

Според неофициална информация момчето употребило марихуана.

След като било отведено в МБАЛ-Благоевград, за преглед, в състояние на афект изпаднал братът на момчето, който също бил настанен в Центъра. По-малкият брат счупил стъкло на входната врата на Дома.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...