10 гимназисти от Рибново не бяха допуснати до матурите заради натрупани отсъствия

Снимка: Infomreja.bg

10 абитуриенти от випуск 2017 на СУ "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново не бяха допуснати до матурите и няма да могат да се дипломират тази година заради натрупани неизвинени отсъствия. 

Такова решение е взел на свое заседание педагогическият съвет в школото спрямо десетте випускници. Въпросните дванадесетокласници ще имат право да се явят на държавните зрелостни изпити и да завършат средното си образование през следващата учебна година.

"Крайно време е да бъдем безкомпромисни към ученици, които редовно отсъстват от училище в месеците преди да завършат средното си образование. Това не е практика само в училището в Рибново, а сред випускниците в цялата страна. Държавата, родителите им и цялото общество ги издържа с надежда за придобиване на качествено образованине и реализация и е недопустимо ние като учители и преки участници във важния за подрастващите процес да допускаме в последните месеци те да влизат в класната стая и да трупат отсъствия", са коментирали на проведения педагогически съвет в училището в Рибново. 

Ръководството на школото и учителите са споделили, че има родители, които толерират подобно безотговорно отношение към образованието на децата си. Според тях ангажираността на учениците е много важна и в това отношение те трябва да бъдат подпомагани и подкрепяни от родителите си.

Иначе тази година 20 абитуриенти от СУ "Йордан Йовков" в с. Рибново ще завършат успешно средното си образование и ще се разделят с училището и преподавателите си.

Повечето от тях са решили да продължат образованието си във висши учебни заведения. Дългоочакваният им абитуриентски бал ще бъде на 26-и май.

 

КОМЕНТАРИ

Ала Буше18:15 - 21.05.2017
Голямите усти Ляшниците да не се обаждат че Кимето Буриво пак ще забременее незаконно от Али Авдиков а оня тапунгер Бакичката пак ще остане на сухо че краставичката знае как се прави тройка и стока 69.
.-.19:53 - 20.05.2017
За тоя мекуш манчо казват че ще завърши училището както завърши цеха и кооперацията
._.12:22 - 20.05.2017
Айде тролче, пак неговия най-благ, за това ти е все в устата.
рибанци09:59 - 20.05.2017
Ако назначат ГЕЙрбаджията Феим Османов за директор и Ягнето педофила за чистач на директорския кабинет само така ще превъспитат учениците.

FACEBOOK