10 дни търсят из гробища и параклиси Сашо от Ключ

Снимки на Сашо, публикувани от брат му

Следа няма, а издирването се ограничава до Първомай

10-и ден доброволци от петричкото село Ключ издирват 32-годишния Александър Заков.

Той е в неизвестност от 29 декември, когато напуснал дома си, а ден след това е обявен за издирване. Той не носи в себе си лични документи. Взел е телефона на майка си, с която живее. Последно – на 30 декември е засечен сигнал от телефона, а след това следите се губят.

Младият мъж е облечен с тъмно син анцуг и черна шапка.

На 1 януари брат му се е прибрал от Испания, където работи. Майка му е вдовица. За нея местните казват, че злоупотребявала с алкохола.

Според брата на Сашо, както всички го наричат, той е кротък, не злоупотребява с наркотици или алкохол.

Последната следа, според Борислав Заков, е от частна вила край село Първомай в Огражден планина. Там, разказва Борислав, собственикът на вилата заварил разместени предмети. Оставил е храна, за да може, ако Александър се върне, да се подсили.

Борислав предполага, че брат му наблюдава доброволците и нарочно се крие. Защо обаче, няма обяснение.

Майката на Борислав и Александър пък не дава информация са сина си, с когото живее едва от година.

Никой не знае какво е подтикнало младия мъж да изчезне. Няма познати и приятели от селото. Не общува с хората. Често ходел сам за гъби, плодове и билки из гората.

Александър е оставил послание до майка си, че „краят идва“. Момчето четяло и писало на религиозна тематика. Затова и доброволците обикалят из параклиси и гробища в района.

На 31 декември жителка на Първомай сигнализира, че е забелязала Александър. Брат му насочва в момента всички усилия към мястото.

Това обаче не е първото изчезване на Александър. Миналата година той отново „заминал“ и е открит в Кресна, на гарата, качил се на влак.

Момчето е завършило средното си образование в Костинброд, а след това учи за ветеринарен лекар в София. От години няма връзка с Ключ. Преди година се завръща, заявявайки, че няма повече работа по София. Започва да се занимава със земеделие, а като работлив и тих го описват всички местни.

„Странен е, сам е, няма приятели“, казват жители на Ключ.

На 3 и 4 януари всички кукери от групата в селото се включиха активно в издирването на Сашо.

Полицията работи активно по претърсването на района, включително и с кучета. Взет е материал за ДНК от вещи на Сашо.

Кметът на селото – Македонка Иванова, пък ще потърси помощ от кмета на Перник – Станислав Владимиров, като „ветеран“ след издирването на малкия Сашо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK