Поставиха първите контейнери за „Часът на класния да бъде гласът на природата“ в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Инициативата е на основните училища в град Кюстендил, подкрепена от Общината

Днес, бяха доставени първите контейнери за инициативата - „Часът на класния да бъде гласът на природата“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Светослав Василев - изпълняващ длъжността кмет на община Кюстендил, госпожа Мариана Панчева - директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и деца от училището дадоха начало на прекрасната инициатива.

Училищата в Кюстендил се превръщат в екологична територия - часът на класния ще започва, след като всяко дете донесе и предаде поне една пластмасова бутилка.

„Днес сме тук, за да стартираме една много хубава инициатива за събиране на бутилки в тези контейнери, които сутринта община Кюстендил достави в нашия двор. Благодарим на всички, на представителите на общината, на всички, които подеха тази инициатива. За това, че ни указаха частта нашето училище да е като пример, първи започваме и дано тази кампания бъде успешна, за да възпитаме децата да пазят природата. Децата наистина още от малки да се възпитават, че трябва около тях да има чистота. Да има екологично възпитание в училище, за нас е особено важно. И така добър старт на кампанията, да бъдем успешни и да бъдем по- добри!“, сподели госпожа Панчева.

Учениците от училището разказаха за екологичните инициативи, които организират и колко е важно да се пази природата - „Аз и моите приятели почистихме двора на училището. Сами организирахме почистването, като започна от две момчета, които дадоха идеята след това се събрахме още деца и почистихме двора.“

Община Кюстендил ще достави контейнери и в останалите училища на територията на града. Целта е вместо да виждаме отпадъците по зелените поляни и реките на Кюстендил, те да се събират в специално поставени съоръжения в двора на всяко училище, а след предаването им средствата ще постъпват в училищните колективи .

Инициативата е на основните училища в град Кюстендил, подкрепена от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK