Зеленски: 100 000 души са обсадени в Мариупол – без храна, вода и лекарства

Източник: УНИАН

Опитите да се организират стабилни хуманитарни коридори биват проваляни от руските военни

Под обсада в Мариупол остават още 100 хиляди души, съобщи снощи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Би Би Си.

"В нечовешки условия. В пълна блокада. Без храна, без вода, без лекарства. Под постоянни обстрели, под постоянни бомбардировки." - добави той.

По думите му, опитите да се организират стабилни хуманитарни коридори за извеждане на цивилното население от града вече за поредна седмица биват проваляни от действията на руските военни.

Във вторник, 22 март, една от хуманитарните колони беше похитена. В плен са взети служители на украинската служба по извънредните ситуации и шофьорите на автобусите, посочи Зеленски.

В обръщението си той казва още, че е разговарял с папа Франциск и го поканил да посети Украйна:

"Благодарих на Негово светейшество за ясната и силна позиция срещу войната и за молитвите за Украйна... Вярвам, че ще можем да организираме тази важна визита, която еднозначно ще окаже подкрепа на всеки от нас, на всеки украинец."

Зеленски коментира и преговорите с руската страна, като отбеляза, че те се водят ежедневно, но "много трудно и понякога със скандали". /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//