Затварят Е-79 при разклона за Бараково, строят кръгово кръстовище (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

От днес затварят за ремонт главен път Е-79 при разклона за село Бараково. Новата организация на движение цели повишаване безопасността и пропускателната способност през участъка. За последните няколко месеца в района станаха десетки катастрофи.

Основната причина е недомисленото и опасно ляво включване в магистрала "Струма". За да вземат острия ляв завой към магистралата, водачите трябва да изчакат преминаващите по главен път Е-79, които са с предимство.

Проектиране и изграждане на кръстовище с кръгово движение, което да облекчи влизането и излизането от Кочериново, възложи регионалният министър Лиляна Павлова.

Според нея инцидентите в района не са заради опасно съоръжение, а заради висока скорост и неспазване на дистанция. Тя обаче призна, че левият завой за включване в магистралата е опасен. 

Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово. За изпълнение на предвидените дейности в района на кръстовището за Бараково изцяло се затваря движението и в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София. 

Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“. Същото се отнася и за направлението София - Благоевград - Кулата. 

Пътуващите по магистралата за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по следния обходен маршрут: от пътен възел „Бобошево“ по Е-79 и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София; пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“, могат да използват пътната връзка на п. в. "Кочериново" в посока Дупница по Е-79 и пътя за Кочериново - Рилски манастир.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ.

Индикативната им стойност е около 300 хил. лв. и ще бъдат възложени на ДЗЗД „Пътно поддържане 2010“, с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Лот 2 от магистрала "Струма" бе открит на 22 октомври 2015 г. от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. След по-малко от година се налага преобразуване на движението и инвестиране на нови средства. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Лот 2 от магистрала "Струма" бе открит на 22 октомври 2015 г. След по-малко от година се налага преобразуване на движението и инвестиране на нови средства, снимка: АПИ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//