Зарков награди победителите в конкурса „2022: Правата на човека – онлайн и офлайн“

Снимка: МП

Конкурсът се проведе в две категории

„Научих много от вашите есета и вие имате абсолютното право да се гордеете с тях.“ Така министърът на правосъдието Крум Зарков се обърна към победителите в конкурса на Министерство на правосъдието тема „2022: Правата на човека – онлайн и офлайн“. Конкурсът бе част от инициативите на Министерството, с които миналата година се отбеляза 30-годишнината от приемането на България за член на Съвета на Европа и ратифицирането на Европейската конвенция за правата на човека на 7 май 1992 г., в сила от 7 септември 1992 г.

„Радвам се, че в есетата ви са отбелязани предизвикателствата, които стоят пред всяка една държава, особено свързаните с развитието на технологиите. С голямо удоволствие забелязах, че въпросите, поставени в работите на учениците намират отговор в есетата на студентите, което показва, че развитието върви в една посока“, каза още правосъдният министър. Той лично връчи грамотите на победителите. На наградените с учебно посещение в Страсбург пожела успех, а на спечелилите стаж в Министерството заяви, че екипът ги очаква с нетърпение.

„Вашия интерес към правата на човека е похвален, особено на фона на липсата на задълбочено изучаване на тази дисциплина в университетите. Така че вие може да се считате за просветители. Затова искам да ви насърча да разпространявате придобитите от вас знания и сред колегите си, и сред съучениците си, защото тази тематика е изключително важна“, заяви директорът на Дирекция "Процесуално представителство на Република България пред европейския съд по правата на човека" Милена Коцева.

Конкурсът се проведе в две категории както следва:

В първата категория участие взеха ученици от VII до ХII клас, а победители са:

I място – Андрей Емил Коралов

II място – Ивет Владимирова Котларска

III място – Кристиaн Даниелов Петров

Във втората категория участие взеха студенти и докторанти от висши учебни заведения в страната, а победители са:

I място – Николай Венелинов Бошнаков

II място – Вяра Борисова Трифонова

На III място са класирани двама автори

Жанин Фахд Ал-Шаргаби и Милеслава Георгиева Богданова-Мишева

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK