Съдебният инспектор Александър Мумджиев е освободен от ИВСС

Снимка: ИВСС

Той беше задържан заради сексуални намеци към камериерки

Инспектор Александър Мумджиев е подал уведомление за напускане на Инспектората към Висшия съдебен съвет до Народното събрание, съобщиха от ИВСС. От своя страна ИВСС е разписал заповед за прекратяване на трудовите правоотношения с Мумджиев, считано от 17 май 2024 г.

С оглед факта, че инспектор Александър Мумждиев работеше при условията на изтекъл мандат, Народното събрание не дължи вземане на изрично решение по подадената оставка. Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има уведомителен характер, съгласно решение от 16.05.2023 г., постановено по адм. д. № 4514/2022 г. по описа на Върховния административен съд, съгласно което "режимът за освобождаване от длъжност на инспектор от Инспектората към ВСС, който при изтекъл мандат, но продължен поради обективни обстоятелства, е уведомителен към избирателното тяло. Акт на Народното събрание не е част от фактическия състав за освобождаване от длъжност на инспектор от ИВСС, при подадена от него оставка

Съдебният инспектор Александър Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към камериерки в хотел във Враца. Мумджиев бил във Враца по работа, за да провери Районната прокуратура в града. Настанил се в хотел и започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. По информация от близки до разследването по време на престоя си той е бил в нетрезво състояние. Той бе задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//