Община Ракитово обяви частично бедствено положение

Снимка: Община Ракитово

Общината е предприела действия за подмяна на проблемен водопровод

Общината обяви частично бедствено положение в Ракитово заради проблемите с водата, съобщават от институцията.

Водоноска вече има във високите части на града, където налягането на водата е най-слабо.

Общината е предприела действия за подмяна на проблемния водопровод.

Кметът Холянов обяви със своя заповед частично бедствено положение на територията на град Ракитово, заради непрестанните аварии на тръбопроводната система, които оставиха населеното място без вода.

Хронология на събитията:

В неделя (9 юли) през нощта ВКТВ - Ракитово констатира авария в м. Бошнов чарк.

Понеделник сутринта отстранява аварията на западния склон в м. Бошнов чарк, водата е пусната и достига до резервоара около 17:00 часа. Разстоянието от аварията до града в 21 км. Необходимото време за пристигане на водата е около 4-5 часа.

Същата вечер отново има авария. Тя е отстранена до 14 часа във вторник и водата пристига до резервоара. Вторник през нощта следва поредна авария, която този път е на място в склон с наклон 45-50 градуса и поради големината на отвора на тръбата за една нощ се изравя трасе от около 100 м. и оголва тръбата. Отстранена е и тази авария, и пускайки водата, и с повишаване на налягането, докато екипът е още на място, гръмва поредна тръба. В 20:00 часа в сряда е спряна водата. На сутринта в 06:00 часа екип отново тръгва на мястото да отстранява аварията, необходима е подмяна на 6 м. участък, взети са мерки за стабилизиране на ремонтирания участък.

В 13:30 часа в четвъртък водоподаването по външния водопровод от каптажа на Сютка е възстановено. До 16.00 часа днес резервоарът се пълни с вода, отново гръмва тръа и това прекратява пълненето отново. Екип на ВКТВ отново е на място и работи.

Предприятието прави всичко възможно да се отстраняват авариите, но те са многобройни и проблемът ще бъде решен поне частично с пълната подмяна на водопровода. Педприети са действия това да стане в най-кратък срок.

Минерална питейна вода ще се раздава на хората в Ракитово

Поради продължаващия воден проблем, общината организира пунктове на ключови места за раздаване на питейна минерална вода.

Те ще са на:

- Ул. Борова гора

- Ул. Свобода

- Кръстовището между ул. Васил Левски и ул. Райна Княгиня

- Ул. Юндола

- Ул. Милеви скали

- Ул. Пирин

Раздаването ще започне около 13:00 часа.

Към 18:00 часа ще бъде направено ново зареждане на още 1000 бутилки.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK