Мъж застреля питбул и още две бездомни кучета

Снимка: Infomreja.bg

Питбулът нападнал неговия домашен любимец

Отново жестокост към куче!

Досъдебно производство е образувано в РУ-Силистра. Сигнал за простреляно куче, което по първоначални данни е от породата питбул, е получен вчера на тел. 112.

Дежурна оперативна група е посетила адреса в село Голеш, където е установен трупът на животното с рана от огнестрелно оръжие.

Извършен е оглед, назначени са ветеринарномедицинска и балистична експертизи.

Според информацията към момента питбулът е прострелян със законно притежавано ловно оръжие от 40-годишен мъж, след като нападнало в двора на имота му домашното му куче.

По данни на свидетели преди това питбулът е нападнал и умъртвил други две безстопанствени кучета в селото.

Заради допускането на свободното му придвижване преди време на собственика е бил съставен протокол за полицейско предупреждение.

Разследването по случая е по чл. 325 б, ал.1 от НК, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Припомняме, че служители на РУ-Силистра, задържаха 59-годишен мъж, проявил жестокост към гръбначни животни, като противозаконно причинил смъртта им.

Разследването по случая е започнало на 22 януари след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, влачещ с електрически скутер вързано с въже тяло на куче по главния път в близост до село Айдемир. 

При проведени незабавни оперативно-издирвателни действия полицейски служители са изяснили самоличността на мъжа, но той не е установен на адреса си в село Айдемир.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK