За разделно сметосъбиране призовават от ТПП - Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Търговските обекти и административните сгради трябва да събират разделно отпадъците си от пластмаса, хартия, стъкло и метал. Разделното събиране трябва да се въведе в населените места с над 5000 жители и курортите, като новите промени влизат в сила от началото на тази година, напомниха от търговско-промишлена палата в Кюстендил.

От 3 000 до 10 000 лева е предвидената санкция  за едноличен търговец или юридическо лице, което не е организирало разделно събиране на отпадъците от търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради, съгласно изискването на закона.

Нарушенията ще се установяват с акт на директора на регионалните инспекции по околна среда и води, наказателните постановления ще се издават от министъра на околната среда и водите или от кмета на общината.

"Към момента има неясноти по прилагането на закона, тъй като все още не са приети всички поднормативни актове, които да регламентират прилагането му. От администрацията увериха, че до приемането на тези актове няма да се налагат санкции", уточни главният секретар на КТПП Йордан Беловодски.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK