Хеликоптерната площадка при тунел "Железница" вече е регистрирана

Снимки: Министерство на транспорта

Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“

ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена близост до тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

С изграждането на съоръжението се осигурява възможност за бърза евакуация на пострадали при пътни инциденти или други аварийни ситуации в участъка на тунела, както и в целия регион. По данни на авиационния оператор „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД след получаване на сигнал, хеликоптерът ще стига от София до тунел „Железница“ за 30 минути.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново. „Струма“ е първата магистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка. Вертолетното летище е построено в рамките на проекта за изграждане на „Автомагистрала „Струма“ – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“, който се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Възложител на проекта е Агенция „Пътна инфраструктура", съобщиха от Министерството на транспорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//