Въпреки забраната, на неохраняемия язовир “Дренов дол” е пълно с къпещи се

снимка:infomreja.bg

Августовските жеги теглят неудържимо към прохладните водни басейни. Не може, разбира се, на всеки гьол и речен вир да има спасители, но затова пък е нужен повече разум . Няма лято без  “водни инциденти” , а  всяка година, преди началото на сезона, кметовете на общини задължително издават заповеди, с които се забранява  влизането в неохраняеми водоеми. Язовир “Дренов дол” е най-близкото до Кюстендил място за водна прохлада. Той е особено любим на риболовците, а по бреговете му изкарват приятни часове цели семейства и компании. Но водоемът е опасен и е  наказвал неведнъж тежко  лекомисленото отношение към него.Въпреки това, навътре във водите му всеки ден могат да се видят самонадеяни плувци, особено сега, когато времето е наистина горещо.

 Иначе “Дренов дол”, макар бреговата  му линия да не е облагородена и цивилизована, е едно приятно място за почивка. При късмет тя може да бъде съчетана и с добър улов. Е, ако няма риба, и ракът е риба, смеят се Тошко и Иван от  близкия ромски квартал “Изток”, които не рискуват да нагазят в дълбокото. С подръчни средства те се радват на дребния си улов и най-вече на безгрижния августовски ден. Иначе се прехранват със строителство–както много хора от квартала си, но кризата им е дала по-дълга лятна ваканция отколкото биха искали. Тогава–нека да е лято!  И да има рибки-слънчевки в импровизираната им мрежа. Колкото – толкова.

КОМЕНТАРИ

Щастливец17:16 - 28.07.2012
Страхотна статия. Много приятна, когато видях събратята ми и си помислих, че ще бъде поредната журалистическа простотия, но евала найстина ми вдъхна малко надежда в журналистите с тази снимка и статия.
:)19:33 - 15.08.2011
Е вие па намерихте какво да покажете :)
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK