Втори работник от ТЕЦ „Бобов дол“ с положителна проба на COVID – 19

Снимка: Infomreja.bg

Очакват пробите на десетки контактни лица

Втори работник от ТЕЦ „Бобов дол“ е с положителна проба на коронавирус. Става въпрос за 38-годишен мъж от село Ресилово, който вече е настанен в болницата в Дупница.

Той е бил контактен с голям брой служители от централа, което е наложило и  тестването им. Много се надяваме да няма други положителни проби, коментира пред ИНФОМРЕЖА, областният управител Виктор Янев.

Първият случай на заболял от корона вирус в ТЕЦ-а бе мъж от Големо село. Той обаче не е имал контакти с много служители на централата. След него с COVID – 19 бяха диагностицирани съпругата и дъщеря му.

Сред заразените с коронавирус е и 81-годишен мъж от кюстендилското село Драговищица. Той е диагностициран след проведена химиотерапия в болница „Свети Иван Рилски“ в София.

Областният управител уточни още, че други две лица са с положителни проби на коронавирус от село Стоб. Това са съпругата и 6-годишната дъщеря на заразен мъж от селото.

За първи път е установен COVID – 19 и в селата Голяма Фуча и Горна Козница. В двете населени места са диагностицирани по едно лице, като състоянието им е стабилно и те са под карантина в домовете си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK