ВМРО почете Тодор Александров – 99 години от убийството на войводата

Снимка: ВМРО

На гроба на войводата бе отслужена заупокойна молитва

Членове и симпатизанти на ВМРО отдадоха почит към легендарния водач на Организацията Тодор Александров на гроба на войводата, който се намира до параклиса „Св. Илия“ на с. Сугарево в Пирин планина. Александров пада убит на 31 август 1924 г.

На събитието, което се провежда традиционно всяка година в първата неделя след трагичната дата, присъстваха съпредседателите на ВМРО Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, почетният председател на Организацията Красимир Каракачанов, кметът на Сандански Атанас Стоянов, членове на националното ръководство на партията, кметове и общински съветници от цялата страна, стотици членове и симпатизанти на Организацията, българи от Македония и Западните покрайнини.

Съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки в словото си пред присъстващите призова: „Нека бъдем последователни и неотстъпчиви в защитата на българската кауза в Македония! Длъжни сме да принуждаваме всяко едно българско правителство да защитава правата и интересите на сънародниците ни в Македония и Западните покрайнини. Длъжни сме да го правим пред паметта на Тодор Александров!

На гроба на войводата бе отслужена заупокойна молитва, а нови членове се заклеха във вярност към ВМРО над Евангелието, камата и револвера. На участниците в традиционния поход „По стъпките на Тодор Александров“ бяха връчени грамоти.

За пореден път над Пирин проехтя залп в знак на почит към борбата на Тодор Александров и ВМРО, съобщават партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK