Випуск 2016 на ПГИМ "Йордан Захариев" - Кюстендил се сбогува с любимото училище и преподавателите

12 клас с класния им ръководител Милка Стоянова, снимки: Infomreja.bg

На тържествена церемония в Драматичния театър гимназистите от петте паралелки от випуск 2016 на ПГИМ "Йордан Захариев" - Кюстендил се сбогуваха със своите преподаватели пред цялата кюстендилска общественост - родители, учители, граждани, баби и дядовци и много приятели, които бяха изпълнили залата до краен предел.

Това бяха 12 "А" клас с класен ръководител Славянка Борисова, 12 "Б" клас с ръководител Антоанета Десподова, 12 "В" клас с ръководител Мирослава Игова, 12 "Г" с ръководител Милка Стоянова и 12 "Д" клас с класен ръководител Станислав Андонов, водени от директора на ПГИМ „Йордан Захариев” Таня Динева.

Още преди старта на тържеството се чуваха емоционални изблици, смях и броене с пълен глас до числото 12, което е равно на изучените години в гимназията, чието начало датира от 1 август 1944 г.

Оттогава и до днес това елитно училище продължава да формира личности и да ги въвежда в живота подготвени и знаещи. "Това е място, където талантът получава свобода, укрепва и се развива, получава и стимул за растеж", сподели директорът на учебното заведение Таня Динева, която приветства пред пълната зала в театралния салон своите учители и зрелостници, като им пожела на добър час. 

Тя откри с вълнуващо си слово тържеството на авторитетното 72-годишно училище. 

”Днес е ден за равносметка на изминатия път с випуск 2016, както и ден за край и начало. Вие сте част от нашата летописна история, вие сте силата и бъдещето на България. Бъдете винаги мъдри, амбициозни, красиви, добронамерени и почтени! Основните човешки ценности не ги забравяйте никога! Животът е пред вас, изживейте го пълноценно, бъдете упорити и верни приятели, подкрепяйте се!". 

Знамето на ПГИМ „Йордан Захариев” беше предадено чисто и неопетнено от знаменосците абитуриенти - Мартин Манов, Станимир Костадинов и Веселин Крумов, на новата смяна - Ерика Янкулова, Моника Методиева и Роберт Ананиев.

Водещи на тържеството бяха Александра Славова и Александрина Александрова. Беше изнесен концерт от абитуриентите, като се пяха народни и естрадни песни, а също и традиционните за подобни случаи "Учителко любима”, „Слънце зайде”, „Един неразделен клас”, Облаче ле бяло”. 

Младите хора танцуваха на сцената, свириха на народни инструменти, превъплащаваха се в известни наши личности, певци и шоумени, като ги представяха с характерните им качества и  успяваха да разсмеят публиката.

Последваха искрени номинации както за учителите, така и за абитуриентите, които се прощаваха със своите преподаватели и поемаха по пътя на живота, като си пожелаваха да го преминат успешно и ако не дай Боже съдбата им затръшне вратата, да влязат през прозореца.

Денислава Георгиева от 12 "В" клас застана пред всички в залата и каза: ”Има мигове в живота, които няма да забравя. Вие сте моите братя и сестри, моето семейство, смело се хванете за живота с двете си ръце". Тя се обърна и към учителите: "Благодаря ви за всичко, което ни дадохте през всичките тези години. Обичам ви всички". 

Целият клас, подреден в полукръг, коленичи в знак на признателност към своите преподаватели. На любимия си класен ръководител Милка Стоянова абитуриентите подариха по една червена роза, след което я обгърнаха в кръг, за да не ги забрави своите ученици, превърнала ги в личности, които днес излизат от училище, устремени към живота.

Всички класни ръководители бяха номинирани от своите ученици с наградата грамота „Спасителен пояс”. 

Преподавателката по икономическите дисциплини Димитринка Стойковска беше номинирана с наградата „Властелина на знанието”, на което тя им отговори: ”Знанието е път към успеха! Побеждавайте, преуспявайте, бъдете мойте вечни ученици!”.

Борислав Гошев - преподавател по счетоводство, пък получи номинации "Високо напрежение”, и „Човекът- справочник”. Учителят по банково дело Ивайло Карадачки бе номиниран с ”Опасен чар”. На Бисер Маринов - учител по география, му беше връчена номинацията „По света и у нас”. Номинации имаше и за всеки ученик, като например Мартин Манов и Кристина Василева попаднаха в категорията ”Мис и мистър скромност”. 

"Дяволски чаровник” беше за Владислав Георгиев от 12 "В" клас. С номинацията „Работната пчеличка” беше номиниран от съучениците си Станимир Костадинов”, а Марио Живков - с „Живот на скорост.” Милен Юлианов бе удостоен с „Пълна промяна”, а Марио Георгиев - с „От сън спомен няма”.

”Слънчево момиче” получи Гергана Дуиличка. Хумористичните номинации продължаваха с "Кафе пауза" за Памела Василева, Алекс Стоянов от 12 Б – „Дали аз закъснях или времето бързаше”. С „Красив ум" беше удостоена Виктория Петрова, а Иван Цветков беше победител в категорията „Под прикритие”.

Момичето с очарователното име Катрин Иванова и Анатолий Панев се оказаха „Във всяка манджа и мерудия”. Имаше и по-романтични номинации - Виолета Стоянова и Михаил Лучански бяха определени като „Ромео и Жулиета”.

За финал на емоционалното тържество всички ученици се сбогуваха с учителите си с ръкостискане, а някои - и с целувки. Имаше и блясък в очите от вълнение. 

 

Знаменосците Мартин Руменов, Станимир Костадинов и Веселин Крумов предават знамето на новата смяна - чисто и неопетнено, снимка: Infomreja.bg
Мартин Руменов си взима довиждане със Станислав Арнаудов, снимка: Infomreja.bg
Сбогуване в кръг с класната ръководителка, снимка: Infomreja.bg
Номинация на една от класните ръководителки - "Спасителен пояс", снимка: Infomreja.bg
Грамотата на Станимир Костадинов за приноса му за авторитета на училището, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Таня Динева08:33 - 19.05.2016
Защо не се писа за постиженията на учениците?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK