Василев пътува за САЩ, Денков - за Хага

Снимка: Infomreja.bg

Служебни ангажименти са причината за командировките

Министърът на финансите Асен Василев заминава на работно посещение в Съединените американски щати (САЩ). В рамките на визитата министър Василев ще има срещи в Департамента по енергетика, Световната банка, Белия дом, Конгреса и Сената на САЩ. 

Министър Василев ще участва в кръгла маса с американския бизнес, кръгла маса с Фондация „Херетидж“, както и в отбелязването на 40-годишнината на Американската търговска камара.  Той ще проведе срещи с американски еврейски организации, както и  с ръководители на водещи американски компании, сред които „Тесла“, „Мета-Фейсбук“, „СпайсЕкс“, „ФедЕкс“, „Ханиуел“, „Нортроп Грумман“, „Локхийд Мартин“, „Ексон Мобил“ и „Дженерал Дайнамикс“.

Министър-председателят акад. Николай Денков ще бъде на посещение в Хага. В четвъртък, 8 февруари акад. Денков ще се срещне с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

Двамата правителствени ръководители ще обсъдят въпроси от двустранен интерес и от европейския дневен ред, включително теми, свързани със сигурността в Европейския съюз. Във фокуса на разговора ще бъдат и ключови приоритети за България като влизането в сухопътен Шенген тази година и членството на страната ни в еврозоната от 1 януари 2025 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK